contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


010391 Bucharest
Romania

+1 (650) 284 0431

Consultanță în comunicare, programe de training și executive coaching pentru lideri care vor să se înțeleagă mai bine pe sine și să-i inspire pe cei din jur.  Cu Dragoș Bucurenci și partenerii săi.

Un pas în față!

Blog

Blog-ul Khastalia, companie care oferă consultanță în comunicare, programe de training și executive coaching pentru lideri care vor să se înțeleagă mai bine pe sine și să-i inspire pe cei din jur.  Cu Dragoș Bucurenci și partenerii săi.

Un pas în față!

Dragoș Bucurenci

Câte șanse își dau cu adevărat femeile în carieră?

Sheryl Sandberg e cea mai puternică femeie din Silicon Valley și ocupă locul 6 în topul Forbes al celor mai puternice femei din lume. De când a preluat operațiunile Facebook, compania parcă a mâncat jăratec: veniturile au crescut de la 150 de milioane pe an la 1,5 miliarde de dolari pe trimestru, iar Mark Zuckerberg nu mai contenește cu laudele.

"[Sheryl] a construit toată partea de business, a declarat Zuckerberg pentru revista Time. Eu nu știam nimic despre ce înseamnă să conduci o companie."

Întrebat cât este Sandberg de neînlocuit, o întrebare-capcană pentru că Facebook este o companie publică, Zuckerberg nu și-a putut totuși abține complimentul: "are calități care sunt de neînlocuit".

CV-ul lui Sandberg punctează un crescendo impresionant: Harvard (summa cum laude), Banca Mondială, Harvard Business School, McKinsey & Co, șefă de cabinet a secretarului de stat pentru Trezorerie (omologul american al ministrului economiei și finanțelor) în cabinetul Bill Clinton, Google (unde a construit vreme de șapte ani tot ce înseamnă publicitatea online) și Facebook. Multă lume crede că se va întoarce în administrația publică și nu sunt puțini cei care o văd candidând peste niște ani la funcția supremă în stat.

Cariera ei pare dovada cea mai limpede că în America femeile au aceleași șanse de a se realiza profesional ca și bărbații. Dar statisticile spun altceva. Sheryl Sandberg e mai degrabă una dintre acele excepții care confirmă regula.

Deși în America sunt mai multe femei decât bărbați, doar 15% dintre directorii executivi și membrii board-urilor companiilor din Fortune 500 sunt femei. Iar femei care ocupă funcția de CEO sunt doar 4%. În medie, femeile câștigă 77 de cenți pentru fiecare dolar câștigat de bărbați. Iar ce e cu adevărat trist e că această diferență e cu atât mai pregnantă cu cât nivelul de educație pe care se face comparația crește.

De altfel, situația carierelor universitare e în sine foarte grăitoare. Femeile reprezintă 49% dintre posesorii de diplomă de doctorat, dar numai 41% dintre cadrele universitare sunt femei, ceea ce nu e foarte rău. În schimb, numai 26% dintre profesorii titulari ('tenured') sunt femei. Cine mai poate spune în fața acestor cifre că femeile au aceleași șanse cu bărbații ori n-a studiat niciodată statistică, ori a copiat la examen…

Din păcate, multă lume în America trăiește un fel de euforie post-feministă care ne va paște în curând și pe noi, în România: o iluzie colectivă auto-indusă, conform căreia emanciparea femeilor s-ar fi încheiat și nu mai au dragele de ele decât să sărbătorească pline de recunoștință fericirea de a se fi născut în cea mai bună dintre lumile posibile.

În acest context, cartea publicată de Sheryl Sandberg la început de martie, "Lean In" (o traducere aproximativă ar fi "Fă un pas în față!"), era sortită să dea naștere la controverse. Sandberg crede că o parte din responsabilitatea pentru inechitățile profesionale dintre femei și bărbați le aparține chiar femeilor. Că, dincolo de piedicile cât se poate de reale și de atitudinile răuvoitoare, conservatoare, sau, pur și simplu, ignorante ale bărbaților, și femeile au pus umărul la întărirea unei culturi în care cele mai multe dintre ele sunt descurajate de la a avea succes.

Un exemplu este felul în care sunt împărțite rolurile în cele mai multe dintre familii. Oricât de moderne și de americane ar fi, de cele mai multe ori creșterea copiilor și administrarea gospodăriei (chiar și cu ajutor din afară) cade în sarcina femeilor. Iar cu trecerea anilor aceste sarcini devin tot mai energofage și mai cronofage, astfel încât femeile sunt puse în fața unei alegeri pe cât de nedrepte, pe atât de imposibile: familia sau cariera.

Dar, spune Sandberg, "femeile rareori iau o decizie majoră de a-și abandona cariera; în schimb, ele iau o serie de mici de decizii de-a lungul timpului. O avocată stagiară nu-și va propune să ajungă partener pentru că într-o zi speră să aibă o familie. O agentă de vânzări se va mulțumi cu un teritoriu mai restrâns sau nu va candida pentru o funcție de management. (…) În momentul în care se pregătesc să dea naștere primului lor copil, femeile sunt deja într-un situație complet diferită de cea în care s-ar fi aflat dacă nu ar fi făcut un pas înapoi."

Argumentul e mult mai subtil decât pare și vă invit să-i citiți cartea pentru a-l aprecia la adevărata lui valoare. Dar mai ales pentru a afla cum reușește să crească doi copii împreună cu un soț care are, la rândul său, o carieră fulminantă, și cum pleacă de la serviciu la 5.30 după-amiaza într-o companie unde CEO-ul și toată armata de ingineri sunt obișnuiți să lucreze frecvent chiar și noaptea.

Dragoș Bucurenci pentru One Magazine, aprilie 2013