contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


010391 Bucharest
Romania

+1 (650) 284 0431

Consultanță în comunicare, programe de training și executive coaching pentru lideri care vor să se înțeleagă mai bine pe sine și să-i inspire pe cei din jur.  Cu Dragoș Bucurenci și partenerii săi.

Cap-Limpede.jpg

Cap limpede cu Valérie Cioloș-Villemin

Atelier de inițiere în reducerea stresului prin mindfulness. "Cap limpede" este adresat oricui dorește să-și îmbunătățească abilitățile de a face față stresului și să-și regăsească bucuria de a trăi, indiferent de zona profesională sau personală din care provine.

Pe parcursul a două zile de prezentări teoretice și exerciții practice, îți vei îmbunătăți abilitățile de a face față stresului și vei învăță câteva metode prin care îți poți menține echilibrul în viața de zi cu zi.

Cap limpede

Start Mindfulness

09-10 mai 2019, bucurești

cu Valérie Cioloș-Villemin

Stresul cronic a devenit parte integrantă a vieții noastre. Ar putea trece neobservat dacă nu ar apărea simptome cu impact asupra :

 • capacității noastre de concentrare și a performanțelor noastre;

 • sănătatii (situații de burnout, diferitele forme de depresie, probleme cardiace ș.a.);

 • relațiilor noastre cu cei din jur (la serviciu, în familie sau cu prietenii), atunci când ne enervăm rapid și pierderm controlul, intrând ușor în conflict, sau nu mai reușim să comunicăm și să fim empatici, sau avem sentimentul că ne pierdem rostul.

Programul de Reducere a Stresului prin Mindfulness (MBSR®) a fost conceput și dezvoltat în cadrul University of Massachusetts Medical School, din Statele Unite, de către Prof. Dr. Jon Kabat-Zinn. Din 1979 și până astăzi, mai mult de 24.000 pacienti au trecut prin protocolul MBSR® în cadrul Center for Mindfulness înființat de acesta, asigurând astfel un eşantion vast de testare şi validare a programului cu rigurozitate ştiințifică. Beneficiile acestei metode s-au dovedit atât de convingătoare încât din ce în ce mai multe companii de asigurări din Statele Unite includ aceste metode în schemele eligibile de tratament și prevenție.

În zilele noastre, mindfulness a ieșit din domeniul pur clinic, aceste metode găsindu-și aplicabilitate, cu remarcabil succes, în numeroase domenii: educație, ştiinţe sociale, dezvoltare personală, business etc. Ele sunt folosite în mod curent în companii de top precum Google (programul Search Inside Yourself), Apple, Intel, AOL sau în instituții precum Armata Statelor Unite, Comisia Europeană, Parlamentul Britanic.

Chapeau Arianna Huffington.png

Sună familiar?

Ți-e greu să dormi, ai inceput să ai probleme de sănătate legate de stres?

Observi că oboseala a devenit aproape cronică și că ți-e din cea în ce mai greu să te trezești dimineața?

Simți că îți scad performanțele?

Ești stresat în mod constant? Ți-e greu să te concentrezi?

Te simți copleșit de responsabilități și simți că ești aproape de burnout?

Îți simți creierul funcționând non-stop și că nu îl poți opri?

Dorești să dobândești mai multă energie și creativitate?

Ți se reproșează adesea că nu știi să asculți? ... că nu ești îndeajuns de empatic?

Nu mai vezi rostul în ceea ce faci?

Simți nevoia de a te regăsi? Să știi cine ești și ce vrei de la viață?

Tânjești către un echilibru mai bun între viața personală și cea profesională?

Daca ai răspuns pozitiv la o parte dintre aceste întrebari, atunci tehnicile de reducere a stresului prin mindfulness ți-ar putea fi de folos.


Conținutul atelierului

Atelierul conține câteva elemente de teorie cu privire la stres, dar mai ales multă practică, practica fiind condiția necesară pentru a amorsa o schimbare de atitudine care să deconstruiască tiparele stresului.

Cercetările arată că practica regulată de mindfulness are impact asupra modului nostru de a gândi și de a acționa, datorită aptitudinilor creierului de a se modela (plasticitate cerebrală). Prin practica mindfulness, ne propunem să ne antrenăm atenția, în același fel în care antrenamentul sportiv ne dezvoltă mușchii.

În cadrul atelierului, vei învăța și testa o serie de instrumente, pentru a avea posibilitatea mai apoi să alegi care îți sunt mai la îndemână sau care sunt mai adaptate pentru viața ta de zi cu zi.

Cursul ne duce progresiv, prin diferite exerciții practice, într-o stare de intimitate cu noi înșine (așa-numitele tehnici formale, statice și dinamice), ajutându-ne în paralel să ne integrăm mai bine în mediul înconjurator (tehnici informale).

Atelierul este un loc în care să te simți în siguranță, pentru a experimenta sub îndrumare atentă și într-o atmosfera prietenoasă o nouă perspectivă, și din care să pleci cu o viziune mai largă asupra a ceea ce vrei și ce poți face pentru o mai mare autonomie de sine și bucurie trăită pe deplin.


Cui se adresează?

Atelierul este adresat oricui dorește să-și îmbunătățească abilitățile de a face față stresului și să (re)găsească o anumită bucurie de a trăi, indiferent de zona profesională sau personală din care provine.

Acest curs nu este însă recomandat în cazuri de sindrom post-traumatic, dependență de droguri, depresie acută diagnosticată ca atare, persoanelor cu risc de sinucidere sau pentru alte diagnostice psihiatrice.

Cât de mare e grupa

Maximum 12 participanti la Casa Mindfulness

Maximum 20 participanti la sediul firmelor


Cât durează

Atelierul este oferit în 2 formule:

Formula intensivă: două zile consecutive, una de 8 ore, cealaltă de 4 ore: joi, 9 mai 2019, 17:00-21:00 şi vineri, 10 mai 2019, 9.00-17:00.

Formula extinsă: 4 săptămâni, 2 sesiuni pe săptămână, una de 2 ore, cealaltă de o oră.


Care sunt beneficiile practicării mindfulness?

 • Reducerea stresului
 • Dezvoltarea atenţiei, a clarităţii mentale şi a concentrării
 • Creşterea performanţei şi eficienţei, optimizarea capacităţii decizionale
 • Atingerea unui echilibru între viața personală și cea profesională
 • Creşterea nivelului inteligenţei emoționale: empatie, gestionarea echilibrată a emoţiilor
 • Creşterea încrederii şi stimei de sine, dezvoltarea carismei naturale
 • Dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor interumane sănătoase și a spiritului de echipă
 • Ameliorarea mediului de lucru, a celui familial şi a vieţii personale
 • Creşterea energiei şi a creativităţii
 • Dezvoltarea autonomiei în luarea deciziilor, compasiunii, autenticităţii

Ce spun cursanții?

Atelierul Cap limpede m-a ajutat să integrez mai bine situațiile stesante în viața mea, fără a-mi propune să le transform în experiențe pozitive sau să le reduc.

Irina Ciocan-Stănescu
Managing Partner, Graffiti PR


Pentru mine, a fost mai mult decât un atelier sau un curs. A fost o hartă care să mă ajute să mă conectez la mine.

Adriana Șerban
Profesor, Montessori School of Bucharest

Cursul de mindfulness cu Valérie ne-a călăuzit discret către auto-cunoaștere, către deschiderea față de propriile senzații, emoții și gânduri.

Ana-Maria Brezniceanu
Director, Montessori School of Bucharest


O experiență plăcută, de care m-am bucurat. Valérie a știut să îmbine foarte plăcut exercițiile practice cu interacțiunea între participanți.

Nicoleta Almaj-Murariu
Managing Partner, Almaj & Albu SCA

Am învățat că fiecare lucru își are timpul său și că este în regulă să am momente în care să acept faptul că atât mintea cât și corpul și sufletul meu au nevoie de o pauză.

Adela Munteanu
Profesor, Montessori School of Bucharest


Despre trainer

Valérie Cioloș-Villemin este trainer autorizat al programului de Reducere Stresului prin Mindfulness (MBSR®), fiind certificată de către University of Massachusetts Medical School, instituția unde a fost fondată această metodă recunoscută în toată lumea şi folosită cu succes în medicină, educație sau în mediul de business.

Cu o triplă formare universitară în științele vieții, dezvoltare socio-economică și științe economice, și cu un doctorat despre restructurarea economiilor în tranziție, Valérie a lucrat întâi ca cercetător și, mai apoi, ca practician în evoluția sistemelor socio-economice şi adaptarea actorilor economici la un mediu de afaceri în schimbare. Timp de 4 ani, și-a adus contribuția la procesul de reformă din Republica Moldova, unde a coordonat biroul Agenției Universitare a Francofoniei (AUF).

În tot acest timp, a fost preocupată nu doar de procesul schimbării la nivel de societate, ci și de schimbarea și reziliența la nivel de individ. Dupa 15 ani de practică personală, a hotărât să se dedice în totalitate acestei pasiuni și s-a format ca trainer autorizat al programului de Reducere a Stresului prin Mindfulness (MBSR®) în cadrul cursurilor organizate de University of Massachusetts Medical School. Folosește în mod curent tehnicile pe care le predă în viața personală, atât din considerente de igienă mentală, cât și din datoria pe care consideră că o are ca trainer față de participanții la atelierele ei.

În paralel, Valérie compune și cântă sub pseudonimul Yohanna Grace, o pasiune din copilărie reactivată și trăită astăzi ca o experiență de creativitate și auto-depășire.

IMG_7433.jpg

Cât costă?

Locul la curs este efectiv rezervat doar din momentul efectuării plății.

Pentru a beneficia de tariful early-bird, plata trebuie efectuată în perioada de valabilitate a tarifului.

Discount-urile nu pot fi cumulate, se aplică discountul cu valoarea cea mai mare.


În acest moment nu avem programată o ediție deschisă a acestui curs.