contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


010391 Bucharest
Romania

+1 (650) 284 0431

Consultanță în comunicare, programe de training și executive coaching pentru lideri care vor să se înțeleagă mai bine pe sine și să-i inspire pe cei din jur.  Cu Dragoș Bucurenci și partenerii săi.

Cover - Executive Coaching.png

Coaching transformațional cu Paul Olteanu

Dacă știi unde vrei să ajungi, dar nu ți-e foarte limpede încotro s-o apuci mai întâi, ori dacă vrei avea puterea de a merge până la capăt, atunci coaching-ul îți poate fi de ajutor. Cu Paul Olteanu.

Coaching transformațional

Călătoria de la cine sunt la cine vreau să devin

cu Paul Olteanu

Dacă știi unde vrei să ajungi, dar nu ți-e foarte limpede încotro s-o apuci mai întâi, ori dacă vei avea puterea de a merge până la capăt, atunci coaching-ul îți poate fi de ajutor.

Ce este coaching-ul?

Este un traseu de dezvoltare personală parcurs de tine în parteneriat cu coach-ul în vederea punerii în valoare a întregului tău potențial, personal și profesional.

Cei trei piloni ai coaching-ului — încrederea, întrebările revelatoare și onestitatea — susțin un proces de schimbare care îți poate îmbunătăți semnificativ abilitățile de lider, munca și viața.

Dacă știi unde vrei să ajungi, dar nu știi încotro s-o apuci.

Încredere

Coaching-ul pornește de la premisa că nu e nimic în neregulă cu clientul: acesta are toate resursele de care are nevoie pentru a se descurca în viață și în profesie. Sarcina coach-ului este să încurajeze descoperirea și utilizarea acestor resurse, precum și să stimuleze un proces creativ de găsire a soluțiilor la problemele cu care se confruntă clientul.

Întrebări revelatoare

Cel mai important instrument pe care coach-ul îl are la dispoziție a fost patentat în vechea Grecie de părintele filosofiei occidentale, Socrate. Este vorba despre întrebările, de multe ori incomode, care provoacă mintea și sufletul la un proces de auto-cunoaștere și de revizitare a ideilor primite de-a gata.

Onestitate

Încrederea absolută în potențialul clientului merge mână-n mână cu onestitatea absolută: coach-ul nu este un lingușitor, dimpotrivă, unul dintre rolurile lui este să-i spună clientului verde-n față tocmai acele lucruri pe care prietenii și colegii se feresc să i le spună.


La ce folosește

Situațiile în care coaching-ul poate fi de ajutor sunt nenumărate. Mai jos, câteva dintre cele mai des întâlnite:

 • Ai de luat o decizie importantă, cu implicații în viața profesională și/sau personală, și nu te poți hotărî
 • Ai fost promovat(ă) și nu ai mai condus echipe până acum
 • Succesul nu mai pare așa de ușor de obținut ca acum câțiva ani
 • Ți se pare că șeful/șefa sau colegii tăi te supra-estimează și te temi că-i vei dezamăgi
 • Vrei să ajungi "cineva", dar nu te-ai hotărât încă cine anume
 • Ți s-a spus că "nu știi să lucrezi cu oamenii"
 • Vrei să fii mai performant(ă), dar ceva în tine nu te lasă să reușești
 • Între "acasă" și birou s-a căscat o prăpastie de netrecut
 • În ultima vreme, serviciul a devenit o corvoadă și găsești tot mai greu motivația de a veni la birou

 

Despre trainer

Paul Olteanu activează ca senior trainer și executive coach certificat interanțional (ACC), specializat în comunicare, psihologie comportamentală și procese de transformare.

În ultimii 10 ani Paul a dezvoltat și livrat programe care cumulează peste 9500 de ore de training, coaching și consultanță pe subiecte precum neuroștiința comunicării, psihologie comportamentală, public speaking, branding personal și dinamici de grup către publicuri din Europa, America și Asia.

În 2017, Paul a devenit parte a primei promoții de coachi certificați în Evolutionary Coaching – un cadru de transformare personală și organizațională bazat pe stagii de evolutie psihologică și neuroștiință.

Începând cu 2014, Paul este unul din primii 5 consultanți din Europa certificați în Story-based Transformation Process – o metodologie sistematică ce se bazează pe neuroplasticitatea creierului și integrează schimbul zilnic de povești scurte cu scopul de a genera transformări personale și organizaționale rapide.

Din 2013 Paul este trainer și coach certificat în Process Communication Model® - o teorie de personalitate premiată, folosită la NASA în selecția și trainingul echipelor și în pregătirea discursivă a președinților americani.

De la certificare, Paul a fost cel mai activ trainer și coach PCM din România, lucrând cu peste 1500 de profesioniști (manageri în companii naționale și multinaționale, antreprenori, traineri, coachi și consultanți) fie în programe personalizate, fie în cursuri deschise.


Ce nu este coaching-ul?

Este greu să trasezi linii clare între profesiile care se ocupă cu dezvoltarea personală. Totuși, chiar dacă ele se întrepătrund, niște diferențe există:

 • Un coach este un tovarăș de drum care crede în tine și care te ajută să-ți pui în valoare întregul potențial.
 • Un consultant îți oferă sfaturi și experiență și rezolvă probleme specifice domeniului lui de expertiză.
 • Un mentor se pune chezaș pentru tine, îți oferă sfaturi, experiență, informații privilegiate, acces în cercuri profesionale și recomandări.
 • Un profesor te educă împărțind cu tine cunoștințele lui.
 • Un terapeut te ajută să depășești blocaje care ți-au dat bătăi de cap de foarte multă vreme și care au, de cele mai multe ori, sursa în trecut.
 • Un trainer te ajută să înveți deprinderi și abilități noi.

Obiectivele procesului de coaching

Deşi toate abordările prezentate mai sus sunt valoroase şi contribuie la dezvoltarea sau transformarea personală, coaching-ul are două obiective fundamentale care, indiferent de tema lucrată, merită subliniate şi exemplificate:

CREŞTEREA CONŞTIENTIZĂRII

Un prim obiectiv al coach-ului este să-l ajute pe client să „aprindă lumina în colţurile întunecate ale minţii sale” şi vadă lucrurile din perspective din care acesta nu a mai privit până acum.

Pe măsură ce nivelul de conştientizare şi de înţelegere cresc, clientul începe să dispună de noi opţiuni acţionale şi comportamentale pe care şi le poate asuma.

ASUMAREA RESPONSABILITĂŢII

După descoperirea noilor opţiuni, obiectivul coach-ului devine acela de a sprijini clientul în a lua o decizie, a işi asuma niste paşi de acţiune şi în a urmări alături de acesta punerea lor în practică.


Vreau să aflu mai multe

Pentru detalii suplimentare poți folosi formularul alăturat. Vom căuta să-ți răspundem în cel mai scurt timp.

*