contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


010391 Bucharest
Romania

+1 (650) 284 0431

Consultanță în comunicare, programe de training și executive coaching pentru lideri care vor să se înțeleagă mai bine pe sine și să-i inspire pe cei din jur.  Cu Dragoș Bucurenci și partenerii săi.

Dictie-fara-cusur.jpg

Dicție cu Melania Medeleanu

Pe parcursul celor 5 întâlniri de exerciții care cuprind multă practică (jocuri, teme, exerciții), vei învăța, printre altele, să îți conștientizezi propriul stil de a vorbi, să îți îmbunătățești expresivitatea vorbirii și să îți controlezi emoțiile când vorbești în public. Cu Melania Medeleanu.

 

 

Dicție fără cusur

Curs de dicție

13, 16, 20, 23, 27 Mai

cu Melania Medeleanu

„Faină treaba asta cu dicția dar, știi, mie nu-mi trebuie, că eu nu apar la tv și nici n-am o meserie care să aibă legatură cu vorbitul de performanță.”

Auzim des asta atunci când subiectul DICȚIE apare pentru prima dată în conversație. În realitate, indiferent de meseria pe care o avem, dicția poate fi foarte utilă – pentru că de vorbit, vorbim în fiecare zi, iar felul în care facem asta se poate dovedi o carte de vizită.

Cursul le este util în primul rând celor care simt că propria vorbire e un obstacol în dezvoltarea personală și profesională.


Cui se adresează?

Oamenilor care au ceva de spus, dar le e teamă că vor fi judecați nu prin prisma celor pe care le spun, ci a felului în care spun.

Cursul li se potrivește și celor care obosesc după primele fraze, care vorbesc prea repede sau prea rar, prea tare sau prea încet.

Celor care vor să scape de “accentul de acasă”. Celor care simt că e ceva în neregulă cu vorbirea lor, dar nu știu să definească ce anume.

Dicția nu e doar despre tulburări de pronunție sau de fluență. Despre ce e, atunci, dicția?

Cât durează?

Cursul presupune 5 întâlniri, a câte 2 ore fiecare (de la 19:00 la 21:00).

O grupă are între 12-15 participanți.


ABILITĂȚI DOBÂNDITE ÎN TIMPUL CURSULUI 

  • Identificarea vorbirii corecte și conștientizarea propriului tip de vorbire

  • Tipuri respiratorii. Respirația eficientă pentru vorbire

  • Cunoștințe pentru îndepărtarea defectelor de pronunție (sâsâit, rârâit, înghițirea finalurilor de cuvânt etc.)

  • Cunoștințe pentru îndepărtarea tulburărilor de ritm și fluență (precipitare sau vorbire prea lentă)

  • Expresivitatea vorbirii (citire logică, citire expresivă).

  • Tehnici de control al emoțiilor

Exercițiile sunt particularizate, pentru fiecare cursant, în funcție de dificultățile acestuia.


Participanții din grupa nr. 27.
Noiembrie 2014

 

Ce spun cursanții

Am învățat să vorbesc corect, să respir eficient, să pot anticipa și administra orice evoluție în live. Astfel încât am reușit să-mi depășesc temerile și să-mi țin rubricile fără să mă bâlbâi și fără să îmi pierd ideea. Corecțiile s-au observat de la primele ședințe. Iar Mel e un super trainer.

Cristi Doronbach ( Piticu’ )
Blogger și Realizator TV, Realitatea TV


O lecție incredibil de frumoasă despre pronunție, intonație și mai ales expresivitate! Vă zic, fascinant!

Luciana Zaharia
Organized Trade Sales Manager, PepsiCo

 

Cunoștințele dobândite mi-au depășit cu mult așteptările. De la suport pentru structura mesajului și a conținutului, la tehnici de livrare a unui speech și până la mici secrete de pronunție, tonalitate și voce.

Catrinel Hagivreta
Director Executiv, Dent Estet


Am învățat că fiecare cuvânt are încărcătura și poate fi decisiv în funcție de loc si de moment, de atmosferă, de ceea ce vrei sa ajungă la public.

Ionuț Anghel
Director de Vânzări, Volkswagen România


Fă un test rapid și vezi cum stai cu dicția!

Cum lucrăm?

În cadrul cursului, învățarea are loc în principal prin exerciții și practică (80%). 

Participanții au parte de  jocuri, elemente teoretice și teme pentru acasă, care permit exersarea individuală și apoi verificarea în cadrul grupului.

Noțiunile teoretice vor fi introduse cu ajutorul exemplelor și al studiilor de caz. 

 


Ce tip de exerciții sunt utile?

EXERCIŢIU ISPITITOR

Pentru a face faţă ispitei, repetă exerciţiul de 3 ori: Ispititorul ispititor ispăşeşte fapta ispăşitoare datorită dorinţei de a ispăşi o zicală de ispăşeală.

EXERCIŢIUL GRĂDINARULUI

Ca să vă începeţi săptămâna cât mai bine, repetaţi exerciţiul de 3 ori! Grădinarul care grădinăreşte în grădina plină cu crini, găseşte unealta de grădinărit pentru a îngrădi micuţa lui...

EXERCIȚIUL BALAURULUI

Ca sa învingi balaurul, rostește de 4 ori exercițiul următor: Un balaur bătrân și bărbos balansa un brici pe-o bârnă, iar briza bătea în brândușe și-n brazi.

EXERCIȚIU TELEENCICLOPEDIC

Nu vă lăsați învinși, repetați până când exercițiul va deveni floare la ureche! Telenciclopedia este o enciclopedicã enciclopedie ciclopicã fãrã a fi un ciclop enciclopedic teleciclopiat, ci doar o enciclopediaticã…

EXERCIȚIU PTEROZAURIAN

Pentru un început de săptămână reușit, spuneți de 3 ori! Un pterozaur pterodactil și pteroilglutamic numit Ptolemeu s-a îmbolnăvit de ftizie, a făcut o tmeză și a mâncat trei pteropode.

EXERCIȚIU MELODIOS

Ținând tonul țambalului, muzica lui Mozart țintește țiuiturile țânțarilor la țintă.

EXERCIȚIU VRĂJITORESC

Pentru o dicție magică, rostiți de 3 ori: “Vrăjitoarea vrăjitorește când aruncă vraja spre vrăjitorul din cartea vrăjitoarei.”

EXERCIȚIU ȘÂȘÂIT

Repetați, când sus și tare, când încet, duios și moale: Peștii, știuca și-un știulete, știu și știri și șine șepte.

EXERCIȚIU DE ȘOAPTE

De șase ori spuneți, când în șoaptă când strident: Șase șoapte late S-au șușotit în sus sムsape, Ș-alte șapte șoapte sărate, S-au suit în deal sムscape.


 

Despre trainer

 

Melania Medeleanu și-a petrecut mai bine de jumătate din viață în fața camerei de luat vederi, în fața telespectatorilor, pe scenă, în atenția publicului.

A activat ca jurnalist (a fost timp de 10 ani editor-prezentator Prime Time News la Realitatea TV, a prezentat Focus 23 la Prima TV), a intervievat sute de oameni – sportivi, artiști, politicieni, experiență din care a învățat să pună întrebările potrivite pentru a ajunge la esență.

Din cele câteva zeci de gale, evenimente sportive și acțiuni caritabile pe care le-a găzduit, a învățat cum să-i pună pe alții în valoare.

Prin nenumăratele discursuri ținute, a aflat pe propria piele ce înseamnă teama de a vorbi în public. Astfel, a învățat cum să o învingă și cum să construiască un discurs cât mai atrăgător pentru cei care o urmăresc.

Experiența vastă în comunicare a ajutat-o să construiască două cursuri pe care azi le susține cu succes: dicție și public speaking.

Pe lângă acestea, Melania ține și workshopuri în media training, ajutându-i pe cei expuși acestui context să obțină atitudinea potrivită, să formuleze un mesaj țintit și să aibă reacția promptă și corectă în fața provocărilor.

Celor 20 de ani de continuă practică li se adaugă cunoștințele teoretice: studii aprofundate în Logopedie și Comunicare și relații publice dar și un certificat de formator, atestat de ANC/CNFPA.


Tarif: 150 euro

Cât costă?


În acest moment nu avem programată o ediție deschisă a acestui curs.